Op weg naar nu (1990 - heden)

 
Vanaf 1990 zijn de nodige decennia verstreken. In die tijd is veel gebeurd. Een eigen woning, een huwelijk, kinderen, een echtscheiding, wederopbouw en nieuw geluk. De hobbelige weg van volwassenheid, maar steeds met een hand naar mijn jeugd. De jeugd waarin de Tweede  Wereldoorlog zo’n belangrijke rol had gespeeld. 
 
Mijn verzameling groeide stevig en bereikte 20 jaar later, rond 2010, een hoogtepunt. Vanaf dat moment ben ik voorwerpen van de hand gaan doen, om ruimte te geven aan de spullen die ik echt bijzonder vind, spullen die ik heb gekregen of heb meegebracht van een bijzondere tocht. Vanuit verzamelaarsoogpunt vaak niet de meest spectaculaire spullen, maar wel voorwerpen die bij mij horen.  
 
Ik heb vanaf hier de chronologie losgelaten en de ervaringen thematisch beschreven. Soms start een activiteit in de jaren tachtig, maar krijgt het een vervolg in de jaren nadien. Zoals de vele ritten naar de Ardennen, die begonnen met een eenvoudige doch memorabele fietstocht in 1986 en waar zoveel prachtige herinneringen uit zijn voortgekomen. Of het struinen over de slagvelden van Verdun en Normandië, de bezoeken aan belangrijke plaatsen en musea en uiteraard de bezoeken aan verzamelaarsbeurzen.